Leerkrachten

Ingrid Heuseveldt

Als iets niet lukt heb je niet gefaald maar geleerd

Ik ben Ingrid Heuseveldt. Samen met mijn man en 2 kinderen wonen wij in Dordrecht. Ik kom uit een echte onderwijsfamilie. Al vanaf de kleuterschool wist ik wat ik wilde worden: JUF(dat kon niet missen natuurlijk)

 Na de pabo heb ik 17 jaar op een basisschool gewerkt en 5 jaar geleden heb ik de overstap naar het LOVK gemaakt. Iedere dag geniet ik met volle teugen van de kinderen.

Het allerbelangrijkste is dat ze het naar hun zin hebben en zich veilig voelen. Open staan voor de kinderen en ze “warmte” geven, dáár gaat het om. Als iets niet gelijk lukt hebben de kinderen niet gefaald maar geleerd. Dat is iets wat ik de kinderen mee wil geven.

Francina Vel Tromp

Alles wat je aandacht geeft, groeit.

Ik ben Francina Vel Tromp, getrouwd met Paul en moeder van 2 mooie, volwassen dochters, Myrthe en Loïs. Ik heb een aantal jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt (met uithuisgeplaatste kinderen, op een soort internaat) en heb daarna de overstap gemaakt naar het basisonderwijs. Deze zomer stap ik aan boord van het LOVK, als leerkracht bij Het Zwanejong in Dordrecht.

In de klas is het belangrijk om kinderen liefde, veiligheid en warmte te bieden. Als kinderen zich veilig voelen, kunnen ze zich ontwikkelen en groeien. Het is mijn taak om hen daarbij aan te moedigen, uit te dagen, om dingen voor te doen en hen vertrouwen te geven. Daarbij ligt de focus op wat goed gaat, want…

 

Wat je aandacht geeft, groeit.

 

Hartelijk welkom op dinsdag, woensdag of donderdag in de klas!

 

 

Ineke

Soms lukt iets niet in één keer, soms lukt iets niet zo snel, maar als je het niet opgeeft, lukt het op een dag een keertje wel.

 

Dit jaar mag ik aansluiten bij het enthousiaste team van het LOVK! Na bijna 17 jaar in het reguliere basisonderwijs te hebben gewerkt, kwam deze nieuwe uitdaging op mijn pad.

Ik, Ineke van Buuren, woon in Krimpen aan den IJssel, samen met mijn man Arno en onze 3 kinderen.  Niet zover bij het internaat ‘De Driemaster’ vandaan, waar ook de ligplaatsschool ‘Het Zwanenmeer’ is gevestigd.

Als jong meisje kwam ik al bij mijn vriendin op het internaat! Nu mag ik er elke maandag en vrijdag in hetzelfde ‘huisje’ als waar zij opgroeide, de peuters en kleuters verwelkomen en ze, elk op hun eigen niveau, een stapje verder brengen in de ontwikkeling. Kleuters hebben altijd mijn hart gehad; zo heerlijk puur en genietend van de kleinste dingen. Ik vind het belangrijk dat elk kind zich veilig voelt en zijn of haar unieke zelf mag zijn. Samen ontdekken we de wereld steeds een beetje meer.

 

 

Arina van der Spek - van Dijk

'onderwijs is elkaar zien, aan de hand meenemen, ontdekken en weer loslaten...'

Geboren en getogen in Overijssel, gewerkt en gewoond op Urk, de Betuwe en Texas en uiteindelijk nu in Dordrecht. Thuis ben ik vrouw van Jaapjan en moeder van 3 lieve, jonge ontdekkers. Vrijdag rijd ik op en neer naar Werkendam, mijmerend over alles wat ik die dag op school weer ga beleven. Elke keer is het weer een leuke verrassing welke kinderen er komen! Mijn uitdaging is steeds op zoek te gaan naar de juiste aansluiting, stimulans in ontwikkeling en het vergroten van de vertrouwensband. Vanuit dat vertrouwen en door de verscheidenheid in leeftijd maakt dat het onderwijs in de hele breedte aan de orde komt: van leren knippen tot het leren vragen of je mee mag spelen, van leren luisteren naar elkaar tot samenwerken aan een grote schrijf-, teken- of rekenopdracht. Elke vrijdag wil ik elk aanwezig kind ZIEN en SPREKEN. Jij bent bijzonder! Welkom in onze klas!