Management team

De leiding van het LOVK berust bij de directeur bestuurder. Zij vormt samen met de coördinator leerlingzorg en mentoraat, de coördinator afstandsonderwijs en innovatie en de coördinator ligplaatsonderwijs en innovatie het management-team. Het managementteam wordt ondersteund door een managementassistente en administratief medewerker. 

Lienke van Dijk

Directeur - bestuurder

Verbinden, samenwerken en met elkaar het beste creëren voor de ontwikkeling van onze schipperskinderen

Met veel passie vertel ik iedereen altijd over het LOVK. Wat ben ik trots op deze bijzondere organisatie waar ouders, mentoren, leerkrachten en onderwijsassistentes met elkaar onderwijs op maat vormgeven voor schipperskinderen.

Als directeur-bestuurder van deze mooie organisatie geniet ik van de veelzijdigheid van deze bijzondere school. Het met elkaar buiten de box denken en gericht zijn op wat wél kan en het daarin maatwerk leveren geeft me veel energie. En vooral ook geniet ik van de mensen die het LOVK met elkaar maken tot wat ze is. Alle collega's en ook ouders, met ieder hun specifieke talenten zorgen ervoor dat ik elke dag met plezier mijn werk doe. Een dag is voor mij geslaagd als ik verbinding en samenwerking heb gehad met het team, ouders en externen, gericht op het einddoel: het optimaal ondersteunen van de ontwikkeling van het schipperskind. It takes a village to raise a child. De LOVK village is een warme en betrokken village. Daar gun je elk kind om te wonen, groeien en leren.

Ik ben bereikbaar via mail: lienke.vdijk@lovk.nl en telefonisch: 0610990215 (ook via WhatsApp)

 

 

  

Annemieke Kik

Coördinator leerlingzorg en mentoraat

Leer een kind eerst dat hij geliefd is, pas dan leert hij al het andere.

In 2003 ben ik begonnen als leerkracht bij het LOVK. Sinds die tijd heb ik allerlei verschillende taken binnen het LOVK gehad, waarbij ik mijn huidige taak de meest geweldige vind. Het stukje extra zorg voor onze leerlingen waarbij de ontwikkeling soms iets minder vanzelfsprekend verloopt ligt mij na aan het hart. Ook de ondersteuning aan ouders en collega’s die ik daar in kan bieden doe ik met veel plezier. Dat is de reden dat ik naast mijn werk voor het LOVK de opleiding tot kindertherapeut, kindercoach en opvoedondersteuner heb afgerond. Hoe fijn is het als je samen met ouders en collega’s kinderen een heerlijke kleutertijd tijd bij het LOVK kunt bezorgen.

Ik ben bereikbaar via mail: annemieke.kik@lovk.nl en telefonisch: 0610990239 (ook via WhatsApp)

 

  

 

Elzelien de Vormer

Coördinator afstandsonderwijs en innovatie

De dingen die mij anders maken, zijn de dingen die maken wie ik ben

Ik ben Elzelien de Vormer. De trotse moeder van 3 zonen: Tommie, Michiel en Jasper. Ik ben geboren in Nederland maar opgegroeid in Zuid-Afrika. Vanwege mijn liefde voor het jonge kind en lezen, wist ik al snel dat ik juf wilde worden en dat ben ik nog steeds met veel plezier. Een van mijn lievelingsboeken als kind was van Winnie de Poeh waarin Knorretje zei : “De dingen die mij anders maken, zijn de dingen die maken wie ik ben.” En dat is een beetje mijn motto geworden, naar mijzelf, naar mijn kinderen, maar ook naar mijn mentorkinderen en hun ouders. Natuurlijk willen we dat onze kinderen zich goed ontwikkelen, maar iedereen doet het op zijn of haar eigen manier en in eigen tempo. En dat is goed. Dat maakt ons wie wij zijn. Uniek onszelf!

Ik ben bereikbaar via mail: elzelien.dvormer@lovk.nl en telefonisch: 0612343811 (ook via WhatsApp)

 

 

 

Anneke van IJken

coördinator ligplaatsonderwijs en innovatie 

Samen tot ontwikkeling komen

Mijn naam is Anneke van IJken en ik werk sinds 2010 bij het LOVK. Ik ben begonnen als groepsleerkracht op de Zwarte Zwaan in Rotterdam en heb hierna ook op onze ligplaatsscholen in Dordrecht en Krimpen aan de IJssel gewerkt. Na 13 jaar merk ik dat ik het niet alleen leuk vind om zelf voor de klas te staan, maar ook geniet van het samenwerken en overleggen met collega’s en start ik als coördinator ligplaatsonderwijs.

Daarnaast blijf ik, na de ontwikkeling SpelenderWijs, ons speelleerpakket voor peuters, betrokken bij het ontwikkelen van het nieuwe VoortVarend.

Zoals het vaak bij onze peuters en kleuters het geval is werkt het bij mij ook: Samen kom je verder dan alleen!

Ik ben bereikbaar via mail: anneke.vijken@lovk.nl en telefonisch: 0610990221 (ook via WhatsApp)

 

 

 

Marjan Ottevanger

Managementassistent

“If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together”

Mijn naam is Marjan Ottevanger. Vanaf mei 2022 werk ik als managementassistente op het landelijk bureau van het LOVK. Eerder werkte ik als managementassistente in het basisonderwijs en op verschillende andere plaatsen. Ook heb ik (lang geleden) als groepsleidster op het schippersinternaat in Werkendam gewerkt. Ik vind het ontzettend leuk om nu betrokken te zijn bij het onderwijs aan de schipperskinderen.

De meeste van mijn collega’s hebben direct contact met de kinderen en hun ouders. Als managementassistente is dat contact er veel minder. Op de achtergrond zet ik me er voor in dat alles binnen de organisatie goed loopt. Zo zorg ik er voor dat mijn collega’s zich helemaal kunnen richten op de kinderen en hun ouders en draag ik op mijn plek een steentje bij aan het onderwijs. Bij het LOVK gaat het per slot van rekening om de kinderen!

Samen zorgen we er voor dat er aan boord en op de ligplaatsscholen goed onderwijs gegeven wordt.

 Ik ben bereikbaar via mail: landelijk.bureau@lovk.nl en telefonisch: 0610990227 (ook via WhatsApp)

 

 

 

Joanne Penning

Administratief medewerker